Λόγω του σεισμού στη Σάμο αναβάλλεται το διάγγελμα Μητσοτάκη

Λόγω του σεισμού στη Σάμο, το μήνυμα του πρωθυπουργού δεν θα μεταδοθεί στις 15.00.

Πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι ήταν πιθανό να ανακοινωθεί ακόμη και ολικό κλείσιμο της εστίασης. Ωστόσο, το επικρατέστερο σενάριο είναι να κλείνουν αυτά τα καταστήματα πολύ νωρίτερα, ώστε να απαγορευθεί αντίστοιχα και η κυκλοφορία.

Του διαγγέλματος έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις και τεκμηριωμένες επιστημονικές εκτιμήσεις που οδηγούν στις εντός ολίγου ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ ως προς την μετάβαση της Ελλάδας -μετά τις μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ- σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, διάρκειας ενός μήνα.

Αναζητώντας τα τελευταία εικοσιτετράωρα το ενδεδειγμένο μίγμα μέτρων, το οποίο θα καταφέρει να συγκεράσει την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας με τις δυνητικές επιπτώσεις του νέου καθεστώτος στην πραγματική οικονομία, τόσο οι αρμόδιοι υπουργοί (Κικίλιας, Κοντοζαμάνης, Σκέρτσος, Χαρδαλιάς), όσο και οι ειδικοί έχουν επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο σύνθεσης του νέου πακέτου μέτρων, το οποίο παρέδωσαν σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο.