Λυκούδης: Δεν είναι ώρα για έκτακτο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

Tην ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς υπογράμμισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, ζητώντας νηφαλιότητα στις αντιδράσεις, αλλά και γενναιότητα στην παραδοχή του οδυνηρού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Mega, ο κ. Λυκούδης δεν θέλησε να σχολιάσει την αντιπαράθεση στελεχών της ΔΗΜΑΡ, ιδίως τον «πόλεμο» ανακοινώσεων Ψαριανού-Μαχαίρα.

Τάχθηκε κατά της πραγματοποίησης έκτακτου συνεδρίου, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα μπορεί να συζητηθεί διεξοδικά στα αρμόδια όργανα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η ηγεσία ανακοίνωσε την πρόθεση της να οργανώσει έκτακτο συνέδριο ωστόσο μέσα από τις συνομιλίες που βρίσκονται ατύπως σε εξέλιξη διαμορφώνεται η εκτίμηση ότι η διαδικασία εκλογής συνέδρων σε αυτή τη φάση θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Αντιθέτως προτείνεται η μετατροπή του προηγούμενου συνεδρίου σε διαρκές ώστε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για τα αίτια της ήττας, για τη φυσιογνωμία της ΔΗΜΑΡ και για τη στρατηγική συμμαχιών που θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Kείμενο ενότητας από πέντε βουλευτές

«Παρά τις όποιες λαθεμένες εκτιμήσεις ή κινήσεις της, η ΔΗΜΑΡ θεωρούμε ότι παραμένει ένας κρίσιμος παράγοντας επαναφοράς του κέντρου βάρους στην ανανέωση της πολιτικής, των πολιτικών, του πολιτικού λόγου και διαλόγου και γενικότερα των πολιτικών κομμάτων» αναφέρει κείμενο ενότητας το οποίο υπογράφουν πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

«Η διασπορά και ο κατακερματισμός των κεντροαριστερών, σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων όχι μόνο διευκολύνει τη συντηρητική διακυβέρνηση της χώρας αλλά το χειρότερο δημιουργεί σύγχυση στον πολίτη ως προς τις ιδεολογικές και πολιτικές διαχωριστικές γραμμές.

» Οι μέχρι σήμερα επιλογές των ηγεσιών των κομμάτων του χώρου δυσχεραίνουν ή και ακυρώνουν τη στρατηγική μιας κεντροαριστερής, σοσιαλιστικής, δημοκρατικής συμμαχίας για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης» αναφέρουν -μεταξύ άλλων- οι βουλευτές Δ.Αναγνωστάκης, Γ.Κυρίτσης, Νίκη Φούντα, Θ.Ψύρρας.