Λουτρό αίματος στη Βηρυτό: Τουλάχιστο 30 νεκροί και 3000 τραυματίες

Λουτρό αίματος στη Βηρυτό από τις ισχυρές εκρήξεις που ισοπέδωσαν σχεδόν τη μισή πόλη.

Το μέγεθος της τραγωδίας είναι ανυπολόγιστο, με τον κυβερνήτη της Βηρυτού, Μαρουάν Αμπούντ, να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, μιλώντας ενώπιον των δημοσιογράφων, ενώ αξιοσημείωτη είναι η δήλωσή του σύμφωνα με την οποία «αυτό που συνέβη είναι παρόμοιο με αυτό που έγινε στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 30, ενώ οι τραυματίες 3.000.

Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού είχε δηλώσει λίγα λεπτά νωρίτερα ότι οι τραυματίες στην πόλη ξεπερνούν τους 2.200 και είναι δεδομένο ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Οι εκρήξεις σε αποθήκες που φυλάσσονταν εκρηκτικές ύλες, συγκλόνισαν το απόγευμα το λιμάνι της Βηρυτού.

Στο μεταξύ, ένα πλοίο που βρισκόταν αρόδο στο λιμάνι της Βηρυτού φλέγεται, μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το απόγευμα στον τομέα αυτόν, σύμφωνα με μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου που όμως δεν ήταν σε θέση να διαπιστώσει αν επιβαίνουν άνθρωποι σ’ αυτό.

Στο λιμάνι, ένας αξιωματικός ζήτησε από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν από τον τομέα, φοβούμενος ότι μπορεί να σημειωθεί έκρηξη στο πλοίο λόγο των καυσίμων που μεταφέρει.

Πολλές αποθήκες του λιμανιού έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ το έδαφος είναι σπαρμένο με σπασμένα τζάμια.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι συνεχίζονται ακόμη οι προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη μεταφορά των θυμάτων.