Λουκαϊδης: Ο Μαλάς θα ανακόψει τις τουρκικές μεθοδεύσεις

Αν εκλεγεί στην προεδρία του κράτους πρόσωπο που είναι επιρρεπές στις πιέσεις και αντί να πείθει, πείθεται από τους πολιτικούς του φίλους, θα πάρει σάρκα και οστά το σενάριο που περιλαμβάνεται σε δημοσίευμα των Financial Times για πιθανές τουρκικές μεθοδεύσεις εκμετάλλευσης της οικονομικής θέσης της Κύπρου με στόχο το κλείσιμο του Κυπριακού.

Τη δήλωση έκανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, υποστηρίζοντας ότι αν εκλεγεί ο Σταύρος Μαλάς, τα σενάρια αυτά δεν θα έχουν τύχη.

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ καταγγέλλει ότι η «τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια για ένταξη της Κύπρου στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και η προώθηση με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα των απαιτούμενων ενεργειών για μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό ενεργειακό κέντρο, έχει γίνει αντικείμενο συστηματικής προεκλογικής εκμετάλλευσης από το επιτελείο Λιλλήκα».

Σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης αναφέρει ότι «τα φανταχτερά προεκλογικά πυροτεχνήματα, όπως αποδείχθηκε και με τη διαχείριση των S300 από τον κ. Αναστασιάδη και το Συναγερμό, καταλήγουν πάντοτε σε τεράστια ζημιά για τον τόπο και σε ταπεινωτικές εθνικές ήττες».

Ανάλογα, προσθέτει, «οι ανεδαφικές εισηγήσεις του επιτελείου Λιλλήκα θα οδηγήσουν σε ξεπούλημα του φυσικού μας πλούτου, όπως εκ νέου καταγράφηκε σε σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΚΡΕΤΥΚ».