Λουκαϊδης: Αντί η Κυβέρνηση να απαντήσει επί της ουσίας απειλεί τον Γ. Ελεγκτή

Αντί να απαντήσουν επί της ουσίας απειλούν, τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης αναφερόμενος στη δήλωση – «απειλή» του Κυβερνητικού εκπροσώπου, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ελεγκτικής υπηρεσίας για τα «χρυσά διαβατήρια»

Η δήλωση Λουκαϊδη:

Η στοχοποίηση όσων θεσμών δεν εκτελούν οδηγίες, υπονομεύει το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία​

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, αντί να απαντήσει επί της ουσίας της έκθεσης της ελεγκτικής υπηρεσίας, κατέφυγε στις απειλές για δίωξη του γενικού ελεγκτή επειδή αυτός ασκεί τα εκ του Συντάγματος καθήκοντά του.

Η συμπεριφορά της κυβέρνησης αφενός αποδεικνύει την ενοχή της στα καινούργια σκάνδαλα που αποκαλύπτονται από την έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας. Αφετέρου επιβεβαιώνει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει, όπως ο «δαίμονας» το λιβάνι, την εμπλοκή της ελεγκτικής υπηρεσίας στον έλεγχο του σαθρού, όπως το κατάντησαν, προγράμματος τιμητικών πολιτογραφήσεων.

Η όλη συμπεριφορά της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού, είναι ενδεικτική και χαρακτηριστική μιας κυβέρνησης που δεν σέβεται τους θεσμούς, δεν ανέχεται την αμφισβήτηση και την κριτική και υπονομεύει συστηματικά το κράτος δικαίου στην χώρα μας.

Πολλά ήσαν τα θύματα της αυταρχικής– απολυταρχικής συμπεριφοράς των κυβερνώντων. Κεντρικοί τραπεζίτες, αρχηγός και υπαρχηγός της αστυνομίας καθώς επίσης και ο τέως γενικός εισαγγελέας. Με άλλα λόγια, όποιος θεσμός η ανεξάρτητος αξιωματούχος δεν εκτελεί τις οδηγίες των κυβερνώντων, αυτόματα βρίσκεται στο στόχαστρο τους.

Η αντίσταση της κοινωνίας απέναντι στις αυταρχικές μεθοδεύσεις των κυβερνώντων, αποτελεί πλέον επιτακτική αναγκαιότητα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Περαιτέρω, η κοινωνία απαιτεί απαντήσεις από τους κυβερνώντες για τα νέα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται σε σχέση με την βιομηχανία των χρυσών διαβατήριων που έστησαν, εκθέτοντας και διασύροντας επαναλαμβανόμενα την χώρα μας διεθνώς.