Λουκαίδης: Θεσμοί και αξιοκρατία έχουν δεινοπαθήσει επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη

Σε δήλωση του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος  του ΑΚΕΛ, Αριστερά -Νέες Δυνάμεις, Γιώργος Λουκαΐδης, κάνει λόγο για αναξιοκρατία επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη:

“Οι θεσμοί και η αξιοκρατία έχουν δεινοπαθήσει στα χρόνια της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη. Ο Σταύρος Μαλάς θα ενεργεί ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, αναστηλώνοντας τους θεσμούς.

Ο Νίκος Αναστασιάδης πριν πέντε χρόνια δεσμεύτηκε να πατάξει την «κομματοκρατία».

Το «έπραξε» επιβάλλοντας το Συναγερμικό κράτος των ημετέρων.

-Το «έπραξε», βολεύοντας ως άριστους των αρίστων, όσους κατά κανόνα τον υποστήριξαν προεκλογικά και βρίσκονται στο στενό περίγυρο του προεδρικού και του Συναγερμού.

Ο Νίκος Αναστασιάδης πριν πέντε χρόνια δεσμεύτηκε να συνεργαστεί αγαστά με τους ανεξάρτητους θεσμούς και να τους θωρακίσει.

-Το «έπραξε» συγκρουόμενος με πρωτοφανή σφοδρότητα με όλους τους θεσμούς, μέχρι του σημείου μάλιστα που είσπραξε από τον Γενικό Εισαγγελέα το «Ντροπή κ. Πρόεδρε»,

-Το «έπραξε» επιχειρώντας να παρέμβει στη απόδοση δικαιοσύνης, προσφέροντας στήριξη στον Ρίκκο Ερωτόκριτου, μετά το σε βάρος του καταπελτικό πόρισμα ποινικού ανακριτή.

-Το «έπραξε» καταργώντας από το λεξιλόγιο και την πολιτική πρακτική αυτής της κυβέρνησης την έννοια της πολιτικής ευθιξίας και της ανάληψης πολιτικής ευθύνης από τον ίδιο και τους Υπουργούς του.

Η επόμενη κυβέρνηση υπό τον Σταύρο Μαλά, με την καθαρότητα, την εντιμότητα και την αποφασιστικότητα που τον διακρίνει, θα συγκρουστεί με τα κάθε λογής κατεστημένα, αναστηλώνοντας τους θεσμούς που τόσο έχουν δεινοπαθήσει επί Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Σταύρος Μαλάς θα ενεργεί ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, αντικαθιστώντας την ημετεροκρατία που επέβαλε ο Ν. Αναστασιάδης με πραγματική αξιοκρατία.”