Λουκαίδης: Η κυβέρνηση υπονομεύει το θεσμό του Γ.Εισαγγελέα και Γ.Ελεγκτή

Σε δήλωση του, ο  Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι η  κυβέρνηση και ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης αντί να στηρίξουν, υπονόμευσαν και συγκρούστηκαν με πρωτοφανή σφοδρότητα με το θεσμό του Γ. Εισαγγελέα και του Γ. Ελεγκτή:

“Το φαινόμενο της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι ενδημικό σε ένα κοινωνικό σύστημα που καλλιεργεί ως υπέρτατη αξία το χρήμα και την απόκτηση του. Όπως, όμως τονίστηκε εκ νέου από τον Γ. Εισαγγελέα και τον Γ. Ελεγκτή, η ένταση και η έκταση του φαινομένου στη χώρα μας, την έχει μετατρέψει σε βασίλειο της διαφθοράς.

Η ατιμωρησία, η απουσία επαρκών και αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου, οι αυξημένες θεσμικές αδυναμίες και στρεβλώσεις σε διαδικασίες του δημοσίου, η αναξιοκρατία και η ημετεροκρατία, η πολιτική διαπλοκή και τα πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα και κατεστημένα, είναι πραγματικότητες που δίνουν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις του φαινομένου στη χώρα μας.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης, σε κρίσιμα ζητήματα και βρισκόμενοι εν αδικώ, αντί να στηρίξουν, υπονόμευσαν και συγκρούστηκαν με πρωτοφανή σφοδρότητα και με τους δυο αυτούς θεσμούς.

Όπως συνέβηκε για παράδειγμα, όταν ο Νίκος Αναστασιάδης επιχείρησε να παρέμβει στην απόδοση δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας την προσπάθεια του Ρίκκου Ερωτοκρίτου να μετατραπεί από κατηγορούμενο σε κατήγορο, μετά το καταδικαστικό πόρισμα ποινικού ανακριτή.

Για να μην αναφερθούμε στην ίδια την επιλογή του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ως άριστου των αρίστων, σ’ ένα αξίωμα ταγμένο να υπηρετεί την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ή στην περίπτωση που ολόκληρο το Υπ. Συμβούλιο εξαπέλυσε μια γενικευμένη επίθεση στον Γενικό Ελεγκτή για τον τρόπο που αυτός ασκεί τα καθήκοντα του.

Ή τέλος στα γνωστά φαινόμενα θεσμικών παρασπονδιών του κ. Αναστασιάδη, στις περιπτώσεις των συμπεθέρων, της Ryan Air, του φιλέτου στα Μεσοβούνια και άλλα.”