Λουκαΐδης: Η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχίζει δογματικά την πολιτική της εκποίησης του εθνικού μας πλούτου

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, μίλησε για την προσπάθεια ξεπουλήματος φιλέτων κρατικής γης.

“Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, παρά την τυπική έξοδο από το μνημόνιο, συνεχίζει δογματικά την πολιτική της εκποίησης του εθνικού μας πλούτου, τούτη τη φορά επιζητώντας να πάρει λευκή επιταγή για ξεπούλημα φιλέτων κρατικής γης. Έπραξε το ίδιο πριν λίγες βδομάδες όταν με τη στήριξη των Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλα Παπαδόπουλου ψηφίστηκε η ιδιωτικοποίηση των παραλίων. Σε συνεργασία με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, εμμένει επίσης στη διατήρηση της μονάδας αποκρατικοποιήσεων, κρατώντας ανοιχτή την προοπτική ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών”, επισήμανε στην σχετική γραπτή του δήλωση.

Παράλληλα τόνισε πως “Ο κ. Αναστασιάδης αποκαλύπτεται εκ νέου, όχι μόνο ως προς την πάγια πρακτική του να αναιρεί τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει απέναντι στους πολίτες. Αποκαλύπτεται και επαναβεβαιώνεται επίσης, όπως και στη περίπτωση του κουρέματος, ότι χρησιμοποίησε το μνημόνιο ως πρόσχημα ή καλύτερα ως μανιφέστο, για την προώθηση των αντιλαϊκών, τιμωρητικών μέτρων σε βάρος του λαού μας”.

“Αποκαλύπτεται και επαναβεβαιώνεται, τέλος, η προσκόλληση του κ. Αναστασιάδη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ελάχιστων προνομιούχων σε βάρος των πολλών και του δημοσίου συμφέροντος. Υπογραμμίζουμε, ότι όσο περνά από το δικό μας χέρι, ούτε αυτή την φορά δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθούν οι ιδεοληψίες και οι δογματισμοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη” καταλήγει.