«Λουκέτο» στο μπαράκι στον Πρωταρά – Καταχωρήθηκαν 9 υποθέσεις

Μετά από αίτημα της Αστυνομίας το Δικαστήριο έβαλε προσωρινά «λουκέτο» στο μπαράκι στον Πρωταρά.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία καταχώρησε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, συνολικά εννέα υποθέσεις, αναφορικά με την λειτουργία του νυχρτερινού κέντρου κατά παράβαση των διατάξεων του Νόμου περί Λοιμοκάθαρσης.

Καταχωρήθηκαν πέντε υποθέσεις που αφορούν αδικήματα κατά παράβαση του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου και τέσσερις υποθέσεις για λειτουργία του υποστατικού, χωρίς άδεια λειτουργίας.

Οι υποθέσεις ορίστηκαν για εκδίκαση στις 16/6/2020.

Επίσης το Δικαστήριο, μετά από σχετικό αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε για το συγκεκριμένο υποστατικο Προσωρινό Διάταγμα Αναστολής Λειτουργίας.

Το Δικαστήριο όρισε την 16/6/2020, ως ημερομηνία κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης, ως προς την εγκυρότητα του διατάγματος.

Το γεγονός σχολίασε και με ανάρτησή του στα social media, ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος έγραψε:

«Με αίτημα @Cyprus_Police το Επ. Δικαστήριο Αμ/στου εξέδωσε Διάταγμα προσωρινής αναστολής λειτουργίας κέντρου αναψυχής στον Πρωταρά, το οποίο, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, λειτουργούσε χωρίς άδεια κ παραβιάζοντας τον περί Λοιμοκαθάρσεως νόμο. Το Διάταγμα επιδόθηκε σε ιδιοκτήτη.»