Λουκέτο λόγω ….λουλουδιών στο μαγαζί που τραγουδάει ο Βέρτης!

«Λουκέτο» 48 ωρών στο νυκτερινό κέντρο όπου τραγουδάει ο Νίκος Βέρτης, στην οδό Πέτρου Ράλλη στο Αιγάλεω, έβαλε κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς σε χθεσινοβραδινό έλεγχο διαπιστώθηκε εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Συγκεκριμένα, ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εμφανίστηκαν ως πελάτες στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα χθες στο νυκτερινό κέντρο, όπου παρέμειναν έως τις 4.30 το πρωί, παρακολουθώντας την κίνηση του καταστήματος (είσοδος, ταμεία, λουλούδια). Παρότι στο διάστημα αυτό οι θαμώνες του κέντρου ξεπερνούσαν τα 3.000 άτομα, σύμφωνα με την εκτίμηση των ελεγκτών, από τον έλεγχο που διενήργησαν διαπιστώθηκε πως δεν είχαν κοπεί 32 αποδείξεις, συνολικής αξίας 6.500 ευρώ, κυρίως από λουλούδια.
Συνεπώς η εφορία έβαλε 48ωρο λουκέτο στο νυκτερινό κέντρο (έως την τρίτη στις 10.00 μ.μ.) και ζήτησε από την εταιρεία που το διαχειρίζεται να προσκομίσει τα βιβλία της για έλεγχο. Μεταξύ άλλων θα ελεγχθεί και το συμβόλαιο του δημοφιλούς καλλιτέχνη με το νυκτερινό κέντρο.
Υπενθυμίζεται πως η ΑΑΔΕ μπορεί να επιβάλει σε επιχειρήσεις πρόστιμο αξίας 5.000 ευρώ για μη έκδοση αποδείξεων. Παράλληλα όσοι παραβιάζουν αποφάσεις της Φορολογικής Διοίκησης για αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους λόγω φοροδιαφυγής, τιμωρούνται κάθε φορά με λουκέτο 10 ημερών. Επίσης επιβάλλεται λουκέτο διάρκειας (έως και ενός μηνός) στις περιπτώσεις παρεμπόδισης του ελέγχου με τη χρήση βίας κατά των οργάνων της Φορολογικής Διοίκησης.
Στόχος της ΑΑΔΕ είναι να διενεργήσει 23.300 ελέγχους σε επιχειρήσεις και στην αλυσίδα διακίνησης προϊόντων στη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Από το παραπάνω σύνολο, οι 3.500 έλεγχοι θα είναι πλήρεις και θα αφορούν κυρίως σε επιχειρήσεις, ενώ οι υπόλοιποι 19.800 θα αφορούν στη διακίνηση των προϊόντων με στόχο την καταπολέμηση της φοροκλοπής που συντελείται με τη μη απόδοση του ΦΠΑ καθώς και την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου. Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ), το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π) και οι ΔΟΥ θα διενεργήσουν ελέγχους που θα αφορούν σε ποσοστό 60% χρήσεις της τελευταίας πενταετίας.