Λουκέτα, ανεργία και νεκροί ο απολογισμός της διακυβέρνησης Χριστόφια

Της Βάσως Κυριακάκη

Λουκέτα σε δεκάδες επιχειρήσεις, 55.000 άνεργοι, 200.000 συμπολίτες μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, 10.000 μαθητές που πάνε στο σχολείο χωρίς να έχουν πάρει πρωινό και δεκάδες οικογένειες που θρηνούν τους 13 νεκρούς από τη φονική έκρηξη στο Μαρί χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ακούσει μια «συγνώμη». Αυτός, δυστυχώς, είναι ο θλιβερός απολογισμός της πενταετούς διακυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια και η σκληρή πραγματικότητα για το λαό της Κύπρου.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και το κυβερνών κουμμουνιστικό ΑΚΕΛ, σε λίγες ημέρες παραδίδουν τα «ηνία» της προεδρίας στο νέο Πρόεδρο, που θα προκύψει από τις εκλογές την Κυριακή. Μάλιστα, σήμερα πραγματοποιήθηκε και η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του Δ. Χριστόφια όπου οι έπαινοι για το έργο του απερχόμενου Προέδρου περίσσευαν…

Μόνο που η πραγματικότητα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για εξιδανικεύσεις. Η  Κύπρος στα πέντε αυτά χρόνια, γύρισε με τον πλέον βίαιο τρόπο χρόνια πίσω και αυτό δεν μπορεί να ξεχαστεί τόσο εύκολα.

Ήρθε, πλέον η ώρα ο Κυπριακός λαός να δώσει την δική του απάντηση..