Λονδίνο: Yβριστικά αντισημιτικά συνθήματα μέσα από τα αυτοκίνητά τους σε εβραϊκή συνοικία

«Γ…..ε τους Εβραίους, γ…..ε τις μητέρες τους και βιάστε τις κόρες τους», ήταν ορισμένα από τα υβριστικά αντισημιτικά συνθήματα, που φώναζαν οδηγοί αυτοκινήτων χθες το απόγευμα, κόβοντας βόλτες σε εβραϊκή κοινότητα στο βόρειο Λονδίνο.

Το κομβόι αυτοκινήτων εθεάθη στους δρόμους της περιοχής Φίντσλεϊ, με τους οδηγούς και τους συνοδηγούς να κραδαίνουν παλαιστινιακές σημαίες, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνει το κομβόι αυτοκίνητα με τους επιβάτες να κρατούν παλαιστινιακές σημαίες, να κινούνται στους δρόμους του βόρειου Λονδίνου και να φωνάζουν άκρως απαράδεκτα αντισημιτικά συνθήματα.

Εκτός από τα υβριστικά σχόλια που εκτόξευσαν κατά των Εβραίων, ορισμένοι επιβάτες άρχισαν να πετούν μπουκάλια από τα ποτά που κρατούσαν στους αστυνομικούς με τις αρχές να προχωρούν σε τέσσερις συλλήψεις.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, καταδίκασε τις πράξεις αυτές. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει χώρος για αντισημιτισμό στην κοινωνία και ότι οι Βρετανοί Εβραίοι δεν πρέπει να υποστούν «επαίσχυντο ρατσισμό».

«Δεν υπάρχει χώρος για αντισημιτισμό στην κοινωνία μας», δήλωσε ο Τζόνσον μέσω Twitter. «Ενόψει (της γιορτής) του Σαβουότ, είμαι στο πλευρό των Εβραίων της Βρετανίας που δεν πρέπει να υποστούν επαίσχυντο ρατσισμό που είδαμε να συμβαίνει».

Σε ανακοίνωσή της, η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου διευκρινίζει ότι: «Οι αξιωματικοί διεξάγουν επείγουσες έρευνες για να βρουν τους υπεύθυνους. Αυτό το είδος συμπεριφοράς δεν θα γίνει ανεκτό».