Λονδίνο: Σε λίμνες μετατράπηκαν το Σαββατοκύριακο πολλοί δρόμοι

Για επικίνδυνα ακραία καιρικά φαινόμενα προειδοποιούν τους Βρετανούς οι μετεωρολόγοι καλώντας τους να παραμείνουν σε εγρήγορση υπό το φόβο νέων καταιγίδων και «ξαφνικών πλημμυρών».Ύστερα από τις καταρρακτώδεις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα το Σαββατοκύριακο, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τα επόμενα 24ωρα είναι δυσοίωνες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ακολουθούν τον καύσωνα την προηγούμενων ημερών, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει πάνω από τους 32 βαθμούς Κελσίου. Πολλοί πολίτες ανέβασαν φωτογραφίες στα social media από πλημμυρισμένους δρόμους και αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για καταιγίδες στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας έως τις 5 μ.μ. σήμερα (τοπική ώρα) και καλούν τους πολίτες να μην εφησυχάζουν αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε ορισμένες περιοχές του Λονδίνου , αναμένονται προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Χθες το βράδυ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου έλαβε πάνω 600 κλήσεις από πολίτες που καλούσαν σε βοήθεια.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Εxpress», στην περιοχή όπου βρίσκεται το πάρκο Σεν Τζέιμς στο Λονδίνο, μία ανάσα από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, έπεσε χθες το περισσότερο νερό – 41,6 χιλιοστά βροχής – ενώ σε άλλες περιοχές της νότιας Αγγλίας
υπήρξαν προειδοποιήσεις ακόμα και 100 χιλιοστά νερού.

Επιπλέον, προβλήματα παρουσιάζονται σε πολλά νοσοκομεία στο ανατολικό Λονδίνο. Ένα νοσοκομείο εκκενώθηκε αφού πλημμύρισαν ορισμένες πτέρυγες ενώ άλλα νοσοκομεία ακύρωσαν τα χειρουργεία λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση.