Λονδίνο: Ζητούνται οδηγοί ταξί… από εταιρεία με πρώτο μισθό 5.000 λίρες

Το ποσό των 5.000 λιρών, δηλαδή περίπου 5.930 ευρώ, δίνει σε οδηγούς για εργασία ενός μήνα η Addison Lee, η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στο Λονδίνο.

Οι οδηγοί ταξί παρουσιάζουν έλλειψη σε ολόκληρη τη Βρετανία λόγω του Brexit, το οποίο έχει αφήσει τη χώρα με πολλές ελλείψεις προσωπικού σε αρκετούς τομείς, όπως στη γεωργία, τη μεταποίηση, τις μεταφορές, αλλά και στον τραπεζικό τομέα.

Όπως ανακοίνωσε η Addison Lee, η εγγύηση για τον συγκεκριμένο μισθό ισχύει για τον πρώτο μήνα, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να συμπληρώσουν 140 διαδρομές. Επίσης, η εταιρεία θα παρέχει άδεια με αποδοχές και συνταξιοδοτικά οφέλη.

Η Addison Lee προσπαθεί να προσλάβει 1.000 οδηγούς ταξί, καθώς τα οδικά επαγγελματικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά το διάστημα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2021 τουλάχιστον κατά 40%. Μάλιστα, η εταιρεία αναμένει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Τα προβλήματα λόγω του Brexit ξεκίνησαν όταν μειώθηκαν οι οδηγοί φορτηγών στη Βρετανία, γεγονός που προκάλεσε έλλειψη σε καύσιμα και συμφόρηση στα λιμάνια της χώρας. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει προσωρινή βίζα σε ξένους κρεοπώλες, στην προσπάθειά της να αποφύγει τη μαζική σφαγη χοίρων.