Λοβέρδος για το κεφάλαιο αξιολόγησης: Είναι ψέμα – Δεν υπάρχει πολιτική διαπραγμάτευση

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε σχετικά με τις επικείμενες επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για να κλείσει το κεφάλαιο της αξιολόγησης: Δεν υπάρχει καμία πολιτική διαπραγμάτευση, είναι ψέματα όλα αυτά.

«Οι προσδοκίες που θέλει η κυβέρνηση να δημιουργήσει είναι ψευδείς. Συνεπώς δεν υπάρχει τίποτε, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε νέα μέτρα και επομένως θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο που όσο οι πολίτες δεν ανακόπτουν την πορεία αυτή, τότε θα συνεχίσουμε στην ίδια κατάσταση».

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές και το ΠΑΣΟΚ θα τις ζητήσει μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης: «Είναι κατάλληλη η συγκεκριμένη συγκυρία γιατί θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και επομένως είναι κατάλληλος ο χρόνος».

Στην ερώτηση γιατί ο κόσμος στην περίπτωση εκλογών να εμπιστευτεί ξανά το ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζύγιο από το ψέμα και διαθέτει έμπειρα στελέχη». Οντως ακούει και εκείνος, όπως είπε, ότι πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα πάνε κοντά στο Ποτάμι και αναλογίστηκε γιατί ο χώρος δεν είναι ενωμένος, αλλά κατακερματισμένος. «Σε αυτές τις εκλογές ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ», είπε, «αλλά στήριξη των πολιτών στη Δημοκρατική Συμπαράταξη».