Λιποθύμησε πιλότος εν ώρα πτήσης με προορισμό το αεροδρόμιο της Λάρνακας

Σε αναγκαστική προσγείωση στην Βουλγαρία προχώρησε αεροσκάφος της εταιρίας Thomson με προορισμό την Λάρνακα, καθώς ο πιλότος λιποθύμησε μέσα στο πιλοτήριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, ο πιλότος έπρεπε να μείνει ξαπλωμένος κατά την διάρκεια της πτήσης ενώ το περιστατικό συνέβη μόλις 16 λεπτά αφού απογειώθηκε το αεροσκάφος από το Newcastle. Όμως, για την ασφάλεια των επιβατών το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Σόφια της Βουλγαρίας. Μετά την αναγκαστική του προσγείωση, οι επιβάτες έμειναν έξω από το αεροδρόμιο της Σόφιας στο κρύο και στην συνέχεια τους έστειλαν σε κοντινά ξενοδοχεία.

Όπως ανέφερε επιβάτης στο σχετικό δημοσίευμα, είδε τον πιλότο να βρίσκεται κατάκοιτος στο πάτωμα, ενώ λίγο πριν είδε πανικόβλητο το πλήρωμα να σπεύδει προς το πιλοτήριο με μάσκες οξυγόνου.

Πολλοί επιβάτες δήλωσαν στη The Sun ότι τρομοκρατήθηκαν και φοβήθηκαν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό κτύπημα. «Ήταν τρομακτικό. Κοίταξα μέσα στο πιλοτήριο και υπήρχε καφές χυμένος στο πάτωμα και ένας τύπος να είναι λιπόθυμος», δήλωσε στην Sun επιβάτης του αεροσκάφους.

Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε την πληροφορία αναφέροντας πως «επιβεβαιώνουμε ότι λόγω αδιαθεσίας ενός πιλότου, λήφθηκε απόφαση να γίνει εκτροπή της πτήσης Newcastle- Λάρνακα το προηγούμενο βράδυ» . Μάλιστα, ευχαρίστησαν τους επιβάτες για την υπομονή τους, τονίζοντας ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος.