Λιλλήκας: Τι κάνει το γραφείο ευημερίας για τον μικρό Άγγελο;

Ο μικρός Άγγελος έχει δικαίωμα να ζήσει όπως κάθε άλλο παιδί και το Κράτος έχει υποχρέωση να τον βοηθήσει, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας:

“Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και βουλευτής Λευκωσίας κ. Γιώργος Λιλλήκας, αναφορικά με το τετράχρονο παιδί που διαμένει από την ημέρα της γέννησης του στο Μακάριο Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει:

«Γνωρίζω ότι στο παρελθόν έγιναν ανεπιτυχείς προσπάθειες για να διαμείνει εκτός Νοσοκομείου το τετράχρονο αγόρι. Όμως θα θέλαμε να ξέρουμε τι προτίθεται να κάνουν από τώρα και στο εξής οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας και το Γραφείο Ευημερίας».

Ως Συμμαχία Πολιτών ευελπιστούμε ότι ο Αρμόδιος Υπουργός θα ανταποκριθεί άμεσα και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το παιδί να μεταφερθεί σε ένα άλλο περιβάλλον, εκτός νοσοκομείου και ότι θα του διασφαλίσουν μια φυσιολογική και αξιοπρεπή ζωή. Ο μικρός Άγγελος έχει δικαίωμα να ζήσει όπως κάθε άλλο παιδί και το Κράτος έχει υποχρέωση να τον βοηθήσει.”