Λιλλήκας: Πρώτιστο μέλημα η υγεία των ασθενών – Επιβάλλονται άμεσες λύσεις

Επιβάλλεται να βρεθούν άμεσα λύσεις με πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την υγεία των ασθενών ανέφερε σε γραπτή δήλωση του ο εκπροσωπος τύπου του επιτελείου Λίλλήκα, Κωνατσντίνος Ζένιος:

“Το πρόβλημα που προέκυψε με την έλλειψη εντατικολόγων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, είναι πάρα πολύ σοβαρό και άπτεται της επιβίωσης συνανθρώπων μας.

Ως εκ τούτου επιβάλλεται να βρεθούν άμεσα λύσεις με πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την υγεία των ασθενών.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η αδήριτη ανάγκη άμεσης εφαρμογής του μονοσασφαλιστικού ΓΕΣΥ στη βάση των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων.

Όραμα της διακυβέρνησης Γιώργου Λιλλήκα είναι η δημιουργία ενός ανθρωποκεντρικού συστήματος υγείας που να εξυπηρετεί γρήγορα και αποτελεσματικά τους πολίτες με επαγγελματική επάρκεια, χωρίς διακρίσεις και με λογικό οικονομικό κόστος.

Ανάμεσα στις προτάσεις του Γιώργου Λιλλήκα είναι:

Καθορισμός μέγιστου χρόνου αναμονής για σοβαρές ασθένειες (θέσπιση του κανόνα των 10 ημερών).

Βελτιστοποίηση και επέκταση των ωρών λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων ειδικοτήτων, χειρουργείων και παροχή κινήτρων για αύξηση της παραγωγικότητας.

Βελτίωση των πρώτων Βοηθειών σε θέματα οργάνωσης, στελέχωσης και εξυπηρέτησης.”