Λιλλήκας: Προεκλογική εκστρατεία χλιδής ενώ ο λαός ζει στην λιτότητα

Για προεκλογική εκστρατεία χλιδής ενώ ο λαός ζει στην λιτότητα, έκανε λόγο ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας. Όσον αφορά τον ίδιο είπε δηλώνει ξεκάθαρα  ότι οι δικές τους δαπάνες στην προεκλογική εκστρατεία θα είναι πολύ πιο κάτω από αυτό που επιτρέπει ο νόμος:

“Το θέμα των δαπανών στην προεκλογική εκστρατεία έχει έρθει και μετά την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα αλλά και τα ερωτήματα που εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής στην επικαιρότητα.

Θεωρώ ότι είναι πρόκληση, έστω και εάν ο νόμος το επιτρέπει, να δαπανώνται εκατομμύρια σε μίαν εποχή όπου έχουμε δεκάδες χιλιάδες ανέργους νέους, οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, όταν έχουμε συντάξεις πείνας, αλλά και χαμηλά επιδόματα πλέον για τους αναπήρους και τις ευπαθείς ομάδες του λαού μας.

Η προεκλογική εκστρατεία χλιδής ουσιαστικά συμβάλλει στο να αποστασιοποιηθεί ακόμα περισσότερο ο λαός από τις εκλογές.

Θα πρέπει και θα ανέμενα από όλους τους υποψηφίους, έστω και έναν ο νόμος επιτρέπει δαπάνες ενός εκατομμυρίου, να κάνουν εκστρατεία λιτότητας και όχι οικονομική πολιτική λιτότητας.

Η λιτότητα θα πρέπει να εκφραστεί στον τρόπο που επικοινωνούμε με τους πολίτες.

Οι πολίτες έχουν ανάγκη από συγκεκριμένες προτάσεις που δίνουν λύσεις.

Την δική μας εκστρατεία θα την στηρίξουμε στον διάλογο με τους πολίτες, στην κατάθεση ευφυών προτάσεων και ευφυών λύσεων για να βοηθήσουμε ακριβώς τους πολίτες που υποφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να φέρουμε την ελπίδα στον λαό μας.

Αναμένω ότι ο Γενικός Ελεγκτής θα προβεί στις δέουσες έρευνες και θα παρακολουθεί τις δαπάνες για να μπορεί να παρέμβει προληπτικά και έγκαιρα, και όχι ο έλεγχος να γίνει μετά τις εκλογές, όταν θα είναι πλέον αργά και οι διαπιστώσεις να είναι πυροσβεστικού χαρακτήρα.”