Λιλλήκας: Πραγματική Οικονομία εναντίον “success story” ΠτΔ-Κυβέρνησης

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργος Λιλλήκας, περιόδευσε σήμερα σε καταστήματα στην Πάφο ως συνέχεια του διαλόγου με τους πολίτες, τους κατά τόπους οικονομικούς και πολιτικούς φορείς. Ακολουθούν απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις.

“Την ώρα που ο Υπουργός Οικονομικών και ο κ. Αναστασιάδης πολυδιαφημίζουν το λεγόμενο “success story”, κυκλοφορώντας στους χώρους της αγοράς, μιλώντας με τους καταστηματάρχες και με τους πολίτες εύκολα διαπιστώνει κάποιος ότι η πραγματική οικονομία δεν ΄έχει ανακάμψει.

Μπορεί να έχουν βελτιωθεί και έχουν οι δημοσιονομικοί δείκτες όμως η πραγματική οικονομία που είναι αυτή που αντανακλά την ποιότητα ζωής των οικογενειών, στην αγοραστική δύναμη του καταναλωτή και που θα μπορούσε να στηρίξει τα καταστήματα, είναι μακριά από το να ανακάμψει.

Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις οικογένειες, που χιλιάδες αδυνατούν να ανταποκριθούν και να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες και δημιουργείται ταυτόχρονα πρόβλημα στα καταστήματα, στις μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν την αναμενόμενη κατανάλωση για να μπορούν να είναι βιώσιμές.

Αυτά σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια, το κούρεμα των καταθέσεων και του κεφαλαίου κίνησης έχουν δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο από τον οποίο με την υφιστάμενη πολιτική λιτότητας δεν πρόκειται η κυπριακή οικονομία να ανακάμψει πραγματικά , με νέες θέσεις εργασίας και καλούς μισθούς έτσι ώστε να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας μας”.