Λιλλήκας: Η Γερμανία προσπαθεί να παρέμβει στα ιδιωτικά του κράτους με αφορμή το ξέπλυμα χρήματος

Να αρνηθεί η κυβέρνηση την άφιξη στην Κύπρο κλιμακίου που θα ερευνήσει τις καταγγελίες περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ζήτησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας , υποστηρίζοντας ότι αυτό αποτελεί παρέμβαση στα ιδιωτικά του κράτους.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή στο Υπουργείο, ο κ. Λιλλήκας χαρακτήρισε απαράδεκτη την επιμονή της Γερμανίας να γίνει έρευνα στην Κύπρο , καθώς η Ε.Ε. έχει δημιουργήσει αρμόδιους θεσμούς.

«Οι ίδιοι οι θεσμοί της ΕΕ που μας έχουν ελέγξει στο παρελθόν και που ελέγχουν τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να κάνουν την έρευνα και για την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δεχθούμε να μπουν στα αρχεία των τραπεζών μας οποιοσδήποτε ξένος ιδιωτικός οργανισμός επειδή θέλει να το επιβάλει η Γερμανία».

Ο κ. Λιλλήκας εκτίμησε ότι η κυπριακή οικονομία θα μπει σε μια βαθύτερη ύφεση το 2013 κάτι που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των εσόδων του κράτους αλλά και σε πολύ σημαντική αύξηση της ανεργίας.