Λιλλήκας: Δημιουργεί νέα πολιτική κουλτούρα η πρωτοβουλία του ΠτΔ

Λιλλήκας: Δημιουργεί νέα πολιτική κουλτούρα η πρωτοβουλία του ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είχαμε μια ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία περιστράφηκε γύρω από τις προτάσεις που του έχουμε καταθέσει, μετά από δική του πρωτοβουλία, μετά τις προεδρικές εκλογές.

Εκφράζω ικανοποίηση γιατί κάποιες από αυτές τις προτάσεις τις υιοθετεί και θα προχωρήσει η Κυβέρνηση στην υλοποίηση τους, κάποιες άλλες προτάσεις θα εμπλουτιστούν με περαιτέρω ιδέες από την Κυβέρνηση και για κάποιες άλλες προτάσεις υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Θα έχω μέχρι το απόγευμα ολοκληρωμένο σημείωμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλες τις προτάσεις».

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας συμβάλλει στη δημιουργία νέας πολιτικής κουλτούρας για συναίνεση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και που πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως εθνικά στοιχήματα και όχι από κομματική οπτική γωνία, ή την οπτική Κυβέρνησης – αντιπολίτευσης».

Ερωτηθείς είπε ότι εκ των εν λόγω προτάσεων κάποιες αφορούν το επίδομα προς νεαρά ζευγάρια για τη δημιουργία πρώτης κατοικίας τους στην ύπαιθρο, επίδομα κόστους καυσίμων για κατοίκους μακρινών περιοχών που αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά για την εργασία τους, προτάσεις, είπε. Που η Κυβέρνηση βλέπει θετικά και στη μεγάλη τους πλειοψηφία θα υλοποιηθούν.

Πρόσθεσε ότι στόχος των προτάσεων είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής, μεταξύ άλλων, των κατοίκων της υπαίθρου, ενώ ανέφερε πως «η Κυβέρνηση προωθεί κάποιες από τις ιδέες μας και θα τις ενσωματώσει στο δικό της πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί το 2019-2020».

Είπε ακόμη ότι υπάρχουν προτάσεις και ιδέες που αφορούν τη σταδιακή αύξηση των χαμηλών συντάξεων και για κίνητρα για πρόωρη αφυπηρέτηση.