Λιλλήκας: Δεν ανακόπτεται η δυναμική μας με οχετό λάσπης

Για «οχετό λάσπης» και αναχρονιστικές πρακτικές με σκοπό να αναχαιτιστεί η δυναμική της υποψηφιότητάς του, έκανε λόγο ο Γιώργος Λιλλήκας, αναφερόμενος στην απόφαση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης να διακόψει την προβολή τηλεοπτικού του σποτ.

Η απόφαση ελήφθη χωρίς καμία αιτιολογία, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, μιλώντας χθες βράδυ στη Λεμεσό, ενώ δεν απέκλεισε να στραφεί νομικά εναντίον της. Διερωτήθηκε “γιατί (η Αρχή) επέτρεψε πριν από 5 χρόνια να παρουσιάζουν σε αφίσες τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο ως Πινόκιο και δεν το θεώρησε αυτό δυσφημιστικό και σήμερα, απαγόρευσε ένα φιλμάκι το οποίο δεν αναφέρεται σε κανέναν υποψήφιο ονομαστικά;”.

Κάνουν μεγάλο λάθος, είπε ο κ.Λιλλήκας, “αν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναχαιτίσουν το Κίνημα της αλλαγής και της  ανατροπής “. Το μεγάλο δίλημμα των εκλογών, το οποίο προέβαλλε η συγκεκριμένη διαφήμιση, είναι “αν οι πολίτες θα αφήσουν να γίνει αυτό το πακέτο που προβλέπει το δάνειο, τον αγωγό μέσω της Τουρκίας και τη λύση στη βάση του σχεδίου Ανάν ή αν θα επιλέξουν τη διεκδίκηση, την εθνική αξιοπρέπεια και την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων”.

 Για το δημοσίευμα εφημερίδας, δήλωσε ότι πλέον δεν θα αρκεστεί στις απολογίες τους για την λάσπη εναντίον του «αλλά αυτήν τη φορά θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και θα πληρώσουν, και τα έσοδα για αποζημιώσεις θα πάνε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα”.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup για ειδικό έλεγχο προς διερεύνηση των καταγγελιών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο,  τη χαρακτήρισε «πολιτικά απαράδεκτη απόφαση που θα έπρεπε ο Υπουργός της Κυβέρνησης μας, να μην δεχθεί καν να γίνει συζήτηση επί τούτου” καθώς αν γίνει δεκτή, θα είναι “εθνική αυτοκτονία….συνταγή για να διώξουν από την Κύπρο τις ξένες και κυρίως τις ρωσικές εταιρίες και τα ρωσικά κεφάλαια”.

Ανέφερε, παράλληλα, πως οι δυο βασικοί ανθυποψήφιοι του “έκλεισαν το στόμα, τα αυτιά και τα μάτια τους μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο” και είπε ότι, “σε ένα ζήτημα που το εθνικό συμφέρον τίθεται πάνω από τις προεκλογικές σκοπιμότητας, θα έπρεπε να είμαστε μαζί και οι 3 υποψήφιοι και όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, σαν ένα μέτωπο, με μια φωνή, απέναντι στην ΕΕ, να διεκδικήσουμε το σεβασμό της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κυριαρχίας μας”.