Ληστεία κοσμηματοπωλείου στη Λεμεσό

Ρολόγια και άλλα τιμαλφή αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ απέσπασαν αργά το απόγευμα έξι πρόσωπα που λήστεψαν γνωστό κοσμηματοπωλείο της Λεμεσού και εξαφανίστηκαν, με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Η ληστεία στο κοσμηματοπωλείο, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μακαρίου Γ`, διαπράχθηκε γύρω στις 18:40, όταν άνδρας έκανε εμφάνιση του έξω από αυτό και προσποιούμενος τον πελάτη ξεγέλασε το φρουρό ασφαλείας, ο οποίος ξεκλείδωσε την ελεγχόμενη είσοδο.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, μόλις η πόρτα άνοιξε έκαναν την εμφάνιση τους άλλα πέντε πρόσωπα που φορούσαν κουκούλες και τα οποία ακινητοποίησαν τον φρουρό με σπρέι πιπεριού, όπως επίσης και τις δυο υπαλλήλους, τις οποίες διέταξαν, μιλώντας στα αγγλικά, να πέσουν στο πάτωμα.

Οι ληστές, οι οποίοι έφεραν στην πλάτη τους σακίδια, έσπασαν τις γυάλινες βιτρίνες με αιχμηρά αντικείμενα και άρπαξαν τα πανάκριβα ρολόγια καθώς και άλλα τιμαλφή και ακολούθως έτρεξαν στο πίσω μέρος του καταστήματος, όπου επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, υπάρχει μαρτυρία ότι οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο Mitsubishi Pajero, μακράς βάσεως, κίτρινου χρώματος και γίνονται περιπολίες σε μια προσπάθεια εντοπισμού του, ενώ εξετάσεις στη σκηνή πραγματοποιεί η εγκληματολογική υπηρεσία για εντοπισμό επιστημονικών τεκμηρίων.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών θα βρεθεί και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος, ενώ όσον αφορά την αξία των κλοπιμαίων, αν και δεν έχει ακόμη υπολογιστεί, υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η αστυνομία δεν αποκλείει να πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που είχαν ληστέψει κοσμηματοπωλείο στην τουριστική περιοχή Λεμεσού, στις 10 Δεκέμβριου του 2012, καθώς ο τρόπος δράσης τους ήταν ακριβώς ο ίδιος.