Λεφτά από την Κύπρο ζήτησαν οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την δολοφονία του Έλληνα δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στα γραφεία του στις 12 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα Ελλαδικά μέσα, οι Αλβανοί φέρεται να είχαν ειδική πληροφόρηση για οικονομικές συναλλαγές και offshore εταιρείες στην Κύπρο. Ο λόγος είναι γιατί παρουσιάζονται άγνωστες μέχρι σήμερα παρασκηνιακές συνεννοήσεις και άλλου είδους οικονομικές απαιτήσεις στην υπόθεση που αποτέλεσε την αφορμή για να δολοφονηθεί ο άτυχος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στα ίχνη των δραστών και των ηθικών αυτουργών από κραυγαλέα λάθη στη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους δολοφόνους του δικηγόρου.

Η ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων από τους αριθμούς από τους οποίους κλείστηκε το μοιραίο ραντεβού, αλλά και από εκείνο που έδωσαν ως τηλέφωνο επικοινωνίας οι υποτιθέμενοι «πελάτες» του Ζαφειρόπουλου, οδήγησε κατευθείαν στις φυλακές Κορυδαλλού, δημιουργώντας απορίες στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και στους δικαστικούς λειτουργούς για τα εντυπωσιακά λάθη των δολοφόνων και τις σκοπιμότητές τους.

Στην απολογία τους την Τετάρτη το μεσημέρι, οι τρεις κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του άτυχου δικηγόρου αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή, υποστήριξαν ότι η δολοφονία «οργανώθηκε» από τον πελάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Άρη Φλώρο και ότι σε βάρος τους, στις φυλακές Γρεβενών και Κορυδαλλού, υπήρξαν τρεις απόπειρες δολοφονίας, κυρίως από «Ρώσους κακοποιούς». Επίσης, ο ένας από αυτούς που αρνείται κάθε κατηγορία (εκπροσωπείται από την ποινικολόγο κυρία Χρύσα Κιουμουρτζή) υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν κλήσεις του προς τους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου.