Λευκωσία:Σε δόσεις οι λογαριασμοί νερού για τους μη έχοντες

Σε δόσεις θα μπορούν να πληρώνουν το λογαριασμό του νερού οι πολίτες που λόγω οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να τον εξοφλούν στην ώρα τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες των οποίων τα επιδόματα έχουν μειωθεί και αδυνατούν  να πληρώσουν έγκαιρα τους σωρευμένους λογαριασμούς,  θα ειδοποιούν το Συμβούλιο για να γίνονται οι αναγκαίες διευθετήσεις  καταβολής του ποσού σε μικρές δόσεις.

Την ίδια ώρα, γνωστοποιήθηκε, ότι η κρίση έχει επηρεάσει και την ποσότητα κατανάλωσης νερού. Παρατηρήθηκε μείωση 5% σε σχέση με πέρυσι.

Οι ανάγκες για άρδευση, είπαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, έχουν αυξηθεί σημαντικά.  Υπάρχουν , ωστόσο εναλλακτικές λύσεις , εκτός της βροχόπτωσης, για να μην στερηθεί ο καταναλωτής το νερό. Στόχος του Συμβουλίου είναι να μη γίνει για την ώρα χρήση των μονάδων αφαλατώσεως, καθώς εκτός από το περιβαλλοντικό ,υπάρχει και το οικονομικό κόστος, το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα μετακυλήσει στους καταναλωτές.

Όπως είπαν, όμως, η Κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει νέες διατιμήσεις και ουσιαστικά αύξηση στην τιμή του νερού. Πρόθεση του Συμβουλίου, είναι μέσω των πλεονασμάτων του να απορροφηθεί το κόστος, ούτως ώστε να μην χρειαστεί να επιβαρυνθούν οικονομικά οι πολίτες