Λεπέν: Το ευρώ πέθανε – Θα επιδιώξουμε τη λύση του διπλού νομίσματος

«Το ευρώ πέθανε» υποστηρίζει μία εβδομάδα πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία η Μαρίν Λεπέν, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να βγει από την Ευρωζώνη, αλλά θα υιοθετήσει ένα σύστημα δύο νομισμάτων: ενός για τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές και ενός στο εσωτερικό της χώρας.

Πρέπει να ελέγξουμε το νόμισμά μας, να το προσαρμόσουμε στην οικονομία, γιατί σήμερα το ευρώ είναι βάρος, τόνισε σε συνέντευξή της στην Le Parisien, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «το ευρώ πέθανε» και κατηγορώντας το κοινό νόμισμα για προβλήματα όπως η ανεργία.

«Θα έχουμε εθνικό νόμισμα, όπως όλες οι άλλες χώρες, και θα έχουμε και ένα κοινό νόμισμα μαζί», συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι το ευρώ θα πρέπει να γίνει το νόμισμα που θα χρησιμοποιείται μόνο από μεγάλες εταιρείες που συναλλάσσονται διεθνώς.

Σε άλλη συνέντευξή της, στην εφημερίδα Sud Ouest, η Λεπέν δήλωσε: «Αν όλοι συμφωνήσουν, μπορούμε να κάνουμε 1-1,5 χρόνο για να οργανώσουμε μία συντονισμένη επιστροφή στα εθνικά νομίσματα».

Check Also

Φθάνει στη Σρι Λάνκα Κινεζικό ερευνητικό πλοίο παρά τις ανησυχίες της Ινδίας και των ΗΠΑ

Κινεζικό πλοίο επιστημονικής έρευνας έφθασε σήμερα στο λιμάνι Χαμπαντότα, στη νότια Σρι Λάνκα, ανακοίνωσαν οι …

Αθλητής που έκανε τον σταυρό του κατά τη διάρκεια των πέμπτων Ισλαμικών Αγώνων Αλληλεγγύης, τράβηξε …