Λεμεσός: 39χρονη πήγε για ψώνια και δύο γυναίκες της έκλεψαν την τσάντα με 2,900 ευρώ

Χρηματικό ποσό ύψους 2,900 ευρώ κλάπηκε από γυναίκα που βρισκόταν για ψώνια σε κατάστημα στη Λεμεσό, χθες το απόγευμα. Για την κλοπή η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη γυναίκας ηλικίας 29 ετών, ενώ δεύτερη ύποπτη, αναζητείται.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 4.30 το απόγευμα της Παρασκευής, γυναίκα ηλικίας 39 ετών κατήγγειλε ότι, ενώ βρισκόταν σε κατάστημα ειδών ένδυσης, σε εμπορικό πολυκατάστημα στη Λεμεσό, κλάπηκε από την προσωπική της τσάντα, το πορτοφόλι της, που περιείχε το ποσό των 2,900 ευρώ. Σύμφωνα με την καταγγελία, η μητέρα της 39χρονης παραπονούμενης, που βρισκόταν μαζί της στο κατάστημα, είχε αμέσως νωρίτερα αντιληφθεί δύο άλλες γυναίκες να βρίσκονται κοντά στην παραπονούμενη και μία από αυτές να προβαίνει σε ύποπτες κινήσεις κοντά στη τσάντα της.

Η 39χρονη και η μητέρα της ενημέρωσαν τον ιδιώτη φύλακα του καταστήματος, στον οποίο υπέδειξαν τη μία ύποπτη γυναίκα, ενώ η δεύτερη ύποπτη πρόλαβε νωρίτερα να αποχωρήσει από το κατάστημα. Ο ιδιώτης φύλακας ζήτησε από την ύποπτη να παραμείνει στο σημείο, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, που είχε ενημερωθεί σχετικά.

Μέλη των ΤΑΕ και ΟΠΕ Λεμεσού έσπευσαν στο εμπορικό πολυκατάστημα, όπου από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η ύποπτη, ηλικίας 29 ετών, μαζί με άλλη ύποπτη γυναίκα, είχε νωρίτερα επισκεφθεί διάφορα καταστήματα, ενώ η δεύτερη ύποπτη, αναχωρώντας από το πολυκατάστημα, πέταξε το πορτοφόλι της 39χρονης παραπονούμενης σε κάδο σκουπιδιών στον χώρο στάθμευσης του πολυκαταστήματος.

Εναντίον της 29χρονης ύποπτης εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, με το οποίο αυτή συνελήφθη αργότερα χθες το βράδυ και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Λεμεσού.

Με αφορμή και το νέο αυτό περιστατικό κλοπής, που συχνά συμβαίνει σε πολυσύχναστους χώρους όπως είναι τα εμπορικά πολυκαταστήματα, οι υπεραγορές, και τα αστικά εμπορικά κέντρα, η Αστυνομία παραθέτει αριθμό απλών μέτρων που μπορούν να λαμβάνουν οι πολίτες για αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας τους:

Μεταφέρουμε τόσα χρήματα όσο είναι απαραίτητο για τα ψώνια μας, αποφεύγοντας τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών
Φέρουμε τη τσάντα μας χιαστί μπροστά από το σώμα μας όπου είναι εφικτό, ή μεταφέρουμε τη τσάντα μας με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε συνεχή οπτική επαφή με αυτή
Αποφεύγουμε να έχουμε όλα τα χρήματά μας μέσα στη τσάντα μας, αφού η τσάντα είναι στόχος κλοπής
Αν δεν χρησιμοποιούμε τσάντα, φυλάμε το πορτοφόλι, χρήματα, ή και κινητό τηλέφωνό μας στις μπροστινές μας τσέπες
Έχουμε πάντοτε στην κατοχή μας τα προσωπικά μας αντικείμενα και περιουσία, χωρίς να τα αφήνουμε εκτεθειμένα οπουδήποτε
Γενικότερα, σε πολυσύχναστους χώρους οι πολίτες συστήνεται να είναι προσεκτικοί και σε εγρήγορση, αφού οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να αποτελέσουν στόχο κλοπής.