Λεμεσός: 16χρονος επιτέθηκε σε Αστυνομικό – Τον συνέλαβαν με κοκαΐνη και κάνναβη

Ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, βάρους 29 και 8 γραμμαρίων αντίστοιχα, ανευρέθηκαν στην κατοχή ανηλίκου 16 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας να οδηγεί μοτοσικλέτα σε δρόμο στη Λεμεσό, το βράδυ που πέρασε.

Τον ανήλικο αντιλήφθηκαν μέλη της Ομάδας «Ζ», της Τροχαίας Λεμεσού, γύρω στις 7.45 το βράδυ της Κυριακής, να οδηγεί ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα, χωρίς να φέρει προστατευτικό κράνος, και κρατώντας κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ενώ οδηγούσε.

Ο 16χρονος παρέλειψε να σταματήσει στο σήμα που του έγινε από τα μέλη της Αστυνομίας και προσπάθησε να διαφύγει του ελέγχου αναπτύσσοντας ταχύτητα, ωστόσο στη συνέχεια, αφού έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του, έπεσε στο έδαφος. Αυτός προσπάθησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο ανακόπηκε από μέλος της Αστυνομίας. Ο νεαρός φέρεται να επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού, που με τη βοήθεια άλλων μελών της Αστυνομίας, προχώρησε στη σύλληψη του.

Ακολούθησε έρευνα κατά την οποία σε τσαντάκι που είχε στην κατοχή του ο 16χρονος, ανευρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 29 γραμμαρίων και ποσότητα άσπρης σκόνης που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη, βάρους 8 γραμμαρίων.

Ο 16χρονος υποβλήθηκε στη συνέχεια και σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, με θετικό προκαταρκτικά αποτέλεσμα. Αυτός οδηγούσε τη μοτοσικλέτα χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης.

Ο 16χρονος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης κατοχής ναρκωτικών, της υπόθεσης επίθεσης εναντίον αστυνομικού, καθώς και της υπόθεσης παραβάσεων τροχαίας.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λεμεσού), το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λεμεσού, και η Τροχαία Λεμεσού συνεχίζουν τις εξετάσεις.