Λεμεσός: Σε διαθεσιμότητα ο οδηγός ασθενοφόρου που εντοπίστηκε θετικός σε νάρκοτεστ

«Ως ΟΚΥπΥ, δε θα δείξουμε καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και θα συνεργαστούμε πλήρως με την Αστυνομία», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, αναφορικά με τον εντοπισμό οδηγού ασθενοφόρου θετικού σε νάρκοτεστ.

«Λάβαμε επίσημη ενημέρωση πριν από λίγο από το τμήμα τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού. Ο συγκεκριμένος λειτουργός θα απομακρυνθεί άμεσα από το καθήκον, δηλαδή θα τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. Εάν με το πέρας των ερευνών κατηγορηθεί, τότε η αρμόδια αρχή θα διατάξει να παραμείνει σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας», εξήγησε ο κ. Χαριλάου.

Υπενθυμίζεται πως το αυτοκίνητο του 33χρονου ανακόπηκε χθες γύρω στις 7 το απόγευμα στην Οδό Γιάννου Κρανιδιώτη, από μέλη της Μονάδας Μοτοσικλετιστών της Τροχαίας Λεμεσού.

Οι αστυνομικοί υποπτεύθηκαν πιθανή χρήση ναρκωτικών, εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο οδηγός. Τότε τον υπέβαλαν σε νάρκοτεστ, το οποίο ήταν θετικό σε κοκαΐνη και κάνναβη.

Την χρήση ναρκωτικών παραδέχθηκε και ο ίδιος. Όπως διαπιστώθηκε, προτού εντοπιστεί ήταν καθήκον και μόλις είχε σχολάσει.