Λεμεσός: Δύο γυναίκες επιχείρησαν να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο

Δύο γυναίκες προσπάθησαν να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο στη Λεμεσό και με  αέριο πιπεριού επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν την ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου. Η μία συνελήφθη από πολίτες και η άλλη καταζητείται από την αστυνομία.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ, Ιωάννης Σωτηριάδης, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00, όταν οι δυο Ελληνοκύπριες, 54 και 64 χρόνων, εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στην οδό Αγίου Ανδρέου, φορώντας περούκες και γυαλιά.

Προσποιούμενες ότι είναι πελάτισσες, οι δυο γυναίκες κατάφεραν με διάφορα προσχήματα να οδηγήσουν την ιδιοκτήτρια στο μεσοπάτωμα, όπου εκτίθενται κοσμήματα και πίνακες ζωγραφικής και ακολούθως επιχείρησαν να την ακινητοποιήσουν κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού.

Η ιδιοκτήτρια κατάφερε να ξεφύγει και κάλεσε σε βοήθεια, με περαστικούς και καταστηματάρχες να επεμβαίνουν και να ακινητοποιούν την 54χρονη, όχι όμως και την 64χρονη, που τράπηκε σε φυγή.

Στη σκηνή κλήθηκε αστυνομική δύναμη, η οποία συνέλαβε την 54χρονη, ενώ από έρευνα στην τσάντα της εντοπίστηκε ένα κουζινομάχαιρο. Η αστυνομία αξιολογεί επίσης το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος.

Οι δυο γυναίκες είναι γνωστές στην αστυνομία, ανέφερε ο κ.Σωτηριάδης και έχουν απασχολήσει στο παρελθόν με παρόμοιες υποθέσεις. Εναντίον της 64χρονης αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της.