”Λείπουν” 1.200 τετραγωνικά μέτρα από το κτίριο του ΘΟΚ…

  • Προβλεπόταν 550 καθίσματα τελικά είναι διαθέσιμα 353
  • Σύμφωνα με την Ελεγκτική υπηρεσία: λείπουν συνολικά στο έργο και 1.200 τ.μ.

Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην προσφορά για την ανέγερση του νέου κτιρίου του ΘΟΚ, καθώς και η κατασκευή του κτιρίου του θεάτρου του ΘΟΚ και η εκτέλεση του σχετικού συμβολαίου, απασχόλησαν σήμερα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.

Σε δηλώσεις του, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι το θέμα είναι γραμμένο από το 2011 από συναδέλφους του στο ΔΗΣΥ σχετικά με τη διαδικασία προσφορών.

«Το 2013 είχε ξανά γραφτεί θέμα σχετικά με την κατασκευή του κτιρίου και την εκτέλεση του σχετικού συμβολαίου. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε σήμερα ότι το ένα θέμα δικαιολογούσε το άλλο, δηλαδή ότι η κατασκευή, οι παρατυπίες, οι παραβάσεις, οι υπερκοστολογήσεις είχαν να κάνουν ακριβώς με τη διαδικασία ανάθεσης προσφορών, που όπως μας έχει πει ο Γενικός Ελεγκτής έπασχε από την αρχή.

Ο Γενικός Ελεγκτής σήμερα μας έχει πει χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρξε φάση στην οποία να πήγε καλά αυτό το έργο. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 20,5 εκ. ευρώ και έκαμε λόγο για ένα πάρτι σπατάλης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Ενώ προβλεπόταν ότι θα υπήρχαν 550 καθίσματα τελικά παραδόθηκε ένα έργο στο οποίο είναι διαθέσιμα 353 καθίσματα μέχρι στιγμής, ενώ όπως μας έχει πει η ελεγκτική υπηρεσία λείπουν συνολικά στο έργο και 1.200 τ.μ.», κατέληξε.