Λαφαζάνης: Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δε θα μείνει ορφανό

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης,  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης των 25 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για εναλλακτική πρόταση συντεταγμένης εξόδου από την ευρωζώνη, η οποία «αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε πως η Λαϊκή Ενότητα σκοπεύει να βάλει «τέλος στα μνημόνια και τους εκβιασμούς», ενώ μίλησε και για εκλογές που γίνονται «άρον άρον» από την κυβέρνηση και οι οποίες δεν γίνονται για το καλό του ελληνικού λαού αλλά για να αποπροσανατολίσουν.

«Η λογική ότι έξω από την ευρωζώνη υπάρχει μόνο η κόλαση, είναι μια δαιμονοποίηση. Αυτό που δεν δεχόμαστε είναι να είμαστε στην ευρωζώνη και να δεχόμαστε μνημονιακά προγράμματα», τόνισε.

Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία Αυγουστιάτικα να παραιτηθεί και να προχωρήσει σε εκλογές εξπρές. Το ερώτημα είναι γιατί βιάζεται; διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η απάντηση είναι αυτονόητη. Η κυβέρνηση δεν βιάζεται για καλό σκοπό. Το κάνει γιατί θέλει να αποφύγει να αισθανθεί ο λαός τις βαρύτατες συνέπειες του νέου μνημονίου. Το Μαξίμου πιστεύει ότι θα ξεγελάσει τον πολίτη, θα κρύψει τα επώδυνα μέτρα…».

«Θέλουν να αιφνιδιάσουν την Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία έχει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση έναντι των μνημονίων – Δεν μας αιφνιδιάζουν και δεν θα μας βρουν ανέτοιμους…», συμπλήρωσε

Σχετικά με τη Λαϊκή Ενότητα, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι «οι βουλευτές που συγκρότησαν τη Λαϊκή Ενότητα μένουν συνεπείς στις προγραμματικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος μας να είμαστε ένα μέτωπο λαϊκής βάσης και όχι απλώς κόμμα. Η Λαϊκή Ενότητα, θα έχει ως στόχο να σαρώσει τα μνημόνια. Θα είναι ένα μέτωπο πατριωτικό, ενάντια στην εθνική υποτέλεια, μέτωπο δημοκρατίας και ανασυγκρότησης της χώρας».

«Η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αποτελεί στόχο εφικτό και είναι αναγκαία για να αναπνεύσει η χώρα», ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της Λαϊκής Ενότητας είναι να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες, ενώ έκανε λόγο για «νέα σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με δημόσιο έλεγχο στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας».

«Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δε θα μείνει ορφανό», τόνισε ακόμη.

«Η κυβέρνηση δεν ανετράπη, παραιτήθηκε. Φοβήθηκε να πάει στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Για να πούμε όλοι τη γνώμη μας… Επομένως το να αναζητά ανατροπή, δείχνει φόβο αμηχανία και θα έλεγα πανικό. Η κυβέρνηση μπορεί ν ανατραπεί βεβαίως, αλλά από άλλους λόγους και όχι αυτούς που αναζητά», ανέφερε.

Βεβαίως θα αναλάβω τη διερευνητική εντολή, ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Είμαστε η τρίτη σε κοινοβουλευτική δύναμη στη Βουλή και κατά το Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να μας δώσει τη Βουλή. Εμείς την εντολή αυτή θα τη χρησιμοποιήσουμε».