Λαφαζάνης: ”Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι – Οι δημοσκοπήσεις θα πέσουν έξω”

Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών, εκτίμησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega».

«Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι θέμα επιβίωσης. Το Μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί, θα μείνει στα μισά του δρόμου», προέβλεψε ο κ. Λαφαζάνης.

«Εγινα υπουργός για να κάνω έργο»

Αναφέρθηκε στο έργο του στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τόνισε ότι δεν έγινε υπουργός για να κρατήσει κανένα αξίωμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά ο τόπος και ο λαός.

«Εγινα υπουργός για να κάνω ένα σημαντικό έργο και έκανα ένα σημαντικό έργο το οποίο ελπίζω να συνεχιστεί. Δεν έγινα υπουργός για το αξίωμα. Δεν με ενδιαφέρει το υπουργείο ούτε η βουλευτική καρέκλα. Με ενδιαφέρει ο κόσμος. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι υπουργός και να κατατστρέφω τον κόσμο», σημείωσε.

«Οι δημοσκοπήσεις θα πέσουν έξω»

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα του θα διαψεύσει όλες τις δημοσκοπήσεις, καθώς αυτό που βλέπει στον κόσμο δεν έχει καμία σχέση με το κλίμα που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις.

«Δεν υπάρχει σχέδιο Σόιμπλε»

«Δεν υπάρχει σχέδιο Σόιμπλε. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Το σχέδιο Σόιμπλε είναι ενσωματωμένο στο τρίτο Μνημόνιο… Βάλαμε το ευρώ πάνω από τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.