Λαφαζάνης: “Αν θέλουμε νέο δρόμο, πρέπει να αμφισβητήσουμε τις αγορές”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δηλώσεις του σε ημερίδα ,τόνισε:«Αν θέλουμε να φέρουμε στοιχειωδώς έναν καινούργιο δρόμο για τη χώραπρέπει να αμφισβητήσουμε τις αγορές και να συγκρουστούμε με το χρηματιστικό κεφάλαιο».
Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε την πάγια θέση του για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους με παράλληλη κρατικοποίηση των τραπεζών.Και πρόσθεσε:«Να αμφισβητήσουμε το ρόλο, την κατεύθυνση και τον προσανατολισμό των τραπεζών, και αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε όσο οι ιδιωτικοί τραπεζίτες ελέγχουν τιςτράπεζες», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε μάλιστα πως «αν οι τράπεζες παραμείνουν ιδιωτικές και το χρέος είναι στους πιστωτές, στην τσέπη τους, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει πορεία».Μιλώντας για τις προτεραιότητες που πρέπει να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ , ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε πως το πρόγραμμα και οι στόχοι βεβαίως είναι απαραίτητοι για να εμπνεύσουν,εκτίμησε όμως πως προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο να τεθούν οι λαϊκοί αγώνες με τη νεολαία στο προσκήνιο.