Λακκοτρύπης: Υπό σύγχυση συνεχίζει να τελεί το επιτελείο Μαλά

Υπό σύγχυση συνεχίζει να τελεί το επιτελείο Μαλά, αναφέρει σε  γραπτή δήλωσή του, ο Υπουργος Ενέργειας απαντώντας σε ανακοίνωση του επιτελείου Μαλά για τους σχεδιασμούς του Τερματικού Υγροποίησης:

“Υπό σύγχυση συνεχίζει να τελεί το επιτελείο Μαλά. Από τη μια κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνησή του ότι ακύρωσε τους σχεδιασμούς για Τερματικό Υγροποίησης στην Κύπρο και, από την άλλη, εκδίδει ανακοίνωση με την οποία αναδεικνύει τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για να προχωρήσει η κατασκευή του Τερματικού.

Πράγματι, όπως σημειώνει η ανακοίνωση του επιτελείου Μαλά, υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης για κατασκευή Τερματικού Υγροποίησης στην Κύπρο, όμως όχι μόνο με την κοινοπραξία των Noble Energy και Delek Group του Τεμαχίου 12, αλλά και με τη γαλλική Total και την ιταλοκορεατική κοινοπραξία των Eni και Kogas. Και οι τρεις συμφωνίες αφορούσαν στην εκμετάλλευση του κυπριακού φυσικού αερίου, καθώς και στη στρατηγική μας για να καταστεί η Κύπρος ενεργειακός κόμβος.

Είναι σαφές πως τα πιο πάνω καταρρίπτουν τον μύθο που έπλασε το ΑΚΕΛ και αβίαστα αναπαράγει το επιτελείο Μαλά, ότι τάχα η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη ακύρωσε τους σχεδιασμούς για Τερματικό Υγροποίησης. Για να προχωρήσει η κατασκευή του Τερματικού απαιτούνται επιπρόσθετες ποσότητες φυσικού αερίου, κάτι που και ο ίδιος ο κ. Μαλάς έχει αναγνωρίσει δημόσια με ανακοίνωσή του στις 4 Δεκεμβρίου 2017.

Τονίζεται ότι όλες οι πιο πάνω ενέργειες αφορούν στον τρόπο εκμετάλλευσης του κυπριακού φυσικού αερίου και πως ουδέποτε υπήρξε επίσημη ή ανεπίσημη πρόταση από το Ισραήλ για διοχέτευση του δικού του αερίου σε τερματικό υγροποίησης στην Κύπρο, όπως λανθασμένα ισχυρίστηκε και χθες, κατά τη διακαναλική τηλεμαχία, ο κ. Μαλάς.”

Check Also

Νέος Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας ο Ιωάννης Γεωργίου

Νέος Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας ο κ. Ιωάννης Γεωργίου Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως …

Αβέρωφ: Η ανανέωση δεν έρχεται από αυτούς που αντιγράφουν οράματα και προγράμματα

Αβέρωφ: Η διασφάλιση του παρόντος και του μέλλοντος του τόπου μας είναι η κρίσιμη απόφαση …