Λακκοτρύπης: Σε 8 γεωτρήσεις στους επόμενους 24 μήνες προχωρά η Κ.Δ.

Λακκοτρύπης: Σε 8 γεωτρήσεις στους επόμενους 24 μήνες προχωρά η Κ.Δ.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία προέβη σε απολογισμό του έργου του Υπουργείου από τον Μάρτιο του 2018.

Στην παρουσίασή του, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρθηκε σε ό,τι έχει επιτευχθεί τον τελευταίο χρόνο στους τομείς της ενέργειας, των υδρογονανθράκων, του τουρισμού, του εμπορίου, της βιομηχανίας, και της προστασίας των καταναλωτών, καθώς και στα Τμήματα Εφόρου Εταιρειών και Αφερεγγυότητας.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στις δρασητριότητες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης και δήλωσε ότι η Κύπρος κατά τους επόμενους 24 μήνες, θα προχωρήσει σε 8 γεωτρήσεις, έξι ερευνητικές και δύο επιβεβαιωτικές.

Ο Υπουργός δεν θέλησε να αναφερθεί συγκεκριμένα στο πού ακριβώς θα γίνουν οι γεωτρήσεις, ωστόσο, είπε πως οι στόχοι είναι ήδη εντοπισμένοι και γίνεται επεξεργασία γύρω από αυτούς.

Πρόσθεσε ότι ο προγραμματισμός είναι να αρχίσουν τέλη του τρέχοντος έτους με αρχές του 2020. Ανέφερε ακόμα ότι εξετάζονται ξανά οι επιλογές για εκμετάλλευση. Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στα τελικά στάδια αδειοδότησης του τεμαχίου 7.

Παράλληλα, παρέθεσε τους στόχους που έχουν τεθεί και τις ενέργειες που γίνονται σήμερα για όλα τα θέματα στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.