Λακκοτρύπης και Έλληνας συζήτησαν το μέλλον της ΚΡΕΤΥΚ

Τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον της ΚΡΕΤΥΚ «και πιθανές επιπτώσεις για τον ίδιο» συζήτησε σήμερα με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος Έλληνας.

Σε γραπτή του δήλωση ο Χαράλαμπος Έλληνας σημειώνει πως μετά και τη σημερινή συνάντηση ο Υπουργός Ενέργειας «θα συζητήσει αυτά τα θέματα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις επόμενες μέρες» και θα ενημερώσει τον ίδιο την ερχόμενη Παρασκευή.

Στη δήλωση του ο Χαράλαμπος Έλληνας αναφέρεται στο ιστορικό της ανάληψης από τον ίδιο της θέσης του Εκτελεστικού Προέδρου της ΚΡΕΤΥΚ αναφέροντας ότι όλα άρχισαν στην αρχή του περασμένου χρόνου όταν ο Πήτερ Δρουσσιώτης, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, τον ρώτησε αν δεχόταν να εισηγηθεί το όνομα του, μεταξύ άλλων, για θέση στην νέα εταιρεία υδρογονανθράκων στην Κύπρο, κάτι, το οποίο, όπως αναφέρει, δέχτηκε.

Ο κ. Έλληνας προσθέτει πως ακολούθησαν πάρα πολλές συναντήσεις και συνεντεύξεις και τον περασμένο Σεπτέμβρη του προσφέρθηκε η θέση του Εκτελεστικού Προέδρου της ΚΡΕΤΥΚ και πως με βάση αυτή την εξέλιξη έδωσε προειδοποίηση τριών μηνών στην εταιρεία όπου εργαζόταν προηγουμένως, όπως απαιτούσε το συμβόλαιο του.

Υποδεικνύει δε πως συνέχισα ωστόσο την ίδια στιγμή τις επαφές στην Κύπρο και ότι ο τελευταίος με τον οποίο συναντήθηκε προτού λάβει την τελική απόφαση να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο ως Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ ήταν ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας (Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τότε) Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος, όπως αναφέρει, μετά από μια καλή συνάντηση του είπε να προχωρήσει και να πάρει τη θέση.

Ο Χαράλαμπος Έλληνας υποδεικνύει πως ο ίδιος έχει αφήσει μια διεθνή και επιτυχημένη καριέρα για να υπηρετήσει τη χώρα του και επισημαίνει πως μετά από περισσότερο από επτά μήνες στη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου της ΚΡΕΤΥΚ, είναι ακόμα πιο σίγουρος ότι έχει πολλά να προσφέρει στον τόπο του.

«Πιστεύω ότι η Κύπρος βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και χρειάζεται την συμβολή όλων μας. Πως όμως προχωρούμε στο μέλλον είναι στα χέρια της κυβέρνησης. Ελπίζω να είμαι μέρος αυτού του μέλλοντος» προσθέτει καταλήγοντας.