Λακκοτρύπης: Ενδιαφέρον για έναρξη 9 πτήσεων από Ρωσία

Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του Υπουργείου του ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον για έναρξη εννέα νέων πτήσεων την εβδομάδα από την Ρωσία προς την Κύπρο τον Νοέμβριο, ύστερα από τις εξελίξεις στο Σιαρμ Ελ Σέιχ .

Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε επίσης ότι υπάρχει και ενδιαφέρον από την αγγλική αγορά για έναρξη πτήσεων από τον επόμενο Φεβρουάριο.

Τονίζοντας την ανάγκη για επέκταση της τουριστικής περιόδου την περίοδο Νοεμβρίου – Μαρτίου αλλά και για αύξηση στις κλίνες, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι σύμφωνα με στοιχεία των ξενοδόχων η πληρότητα των Σεπτέμβριο άγγιξε το 95%, ενώ μέχρι τώρα υπήρξε αύξηση 18% στον τουρισμό από την Αγγλία και αύξηση 35% από την αγορά της Γερμανίας.

Όσον αφορά τη δημιουργία καζίνο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι στις 18 Δεκεμβρίου κλείνει η διαδικασία για εκδήλωση ενδιαφέροντος και αναμένεται η αδειοδότηση μέχρι τον Αύγουστο- Σεπτέμβριο 2016. Ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυμένοι από το ενδιαφέρον των προσφοροδοτών.