Λαθρεπιβάτης βρέθηκε ζωντανός στους τροχούς αεροσκάφους στο Άμστερνταμ μετά από 11ωρη πτήση!

Σαν από θαύμα επέζησε ένας Αφρικανός λαθρεπιβάτης το πολύωρο ταξίδι από τη Νότια Αφρική μέχρι την Ολλανδία κρυμμένος στους τροχούς μεταγωγικού αεροσκάφους.

Ο λαθρεπιβάτης εντοπίστηκε στριμωγμένος στην καταπακτή των τροχών κάτω από το μπροστινό μέρος του Boeing 747 της Cargolux στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, σύμφωνα με την ολλανδική στρατιωτική αστυνομία. Η πτήση από το Γιοχάνεσμπουργκ προς το Άμστερνταμ διαρκεί περίπου 11 ώρες; αλλά το εν λόγω αεροσκάφος έκανε και ενδιάμεση στάση στο Ναϊρόμπι της Κένυας, αλλά η περιπέτεια του άνδρα υπό τόσο αντίξοες συνθήκες κράτησε ακόμη περισσότερο!

 

To αεροσκάφος με τον λαθρεπιβάτη αναχώρησε από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και μετά από ενδιάμεση στάση στο Ναϊρόμπι της Κένυας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ στην Ολλανδία
Εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας χαρακτήρισε «αξιοσημείωτο» το γεγονός ότι ο λαθρεπιβάτης, αγνώστου ταυτότητας, ηλικίας και εθνικότητας, επέζησε υπό τέτοιες συνθήκες. «Η πρώτη μας έγνοια, φυσικά, ήταν για την υγεία του. Είναι σίγουρα πολύ ασυνήθιστο να καταφέρει κάποιος να επιβιώσει το ψύχος σε τέτοιο υψόμετρο, πάρα πολύ ασυνήθιστο. Πραγματικά αξιοσημείωτο, που είναι ακόμη ζωντανός», είπε η Τζοάνα Χέλμοντς. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Σίπχοιλ, τα Boeing 747 πετούν λίγο πάνω από τα 35.000 πόδια με ταχύτητα άνω των 880 χλμ/ώρα, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους -54C και το οξυγόνο είναι κατά 25% λιγότερο απ’ ό,τι στο επίπεδο της θάλασσας – συνθήκες που κανονικά οδηγούν σε υποξία, υποθερμία, κρυοπαγήματα κ.α…

Εκπρόσωπος της εταιρείας μεταφοράς εμπορευμάτων Cargolux επιβεβαίωσε ότι ο λαθρεπιβάτης είχε κρυφτεί σε πτήση της Cargolux Italia. Οι Αρχές ερευνούν το περιστατικό. Λαθρεπιβάτες σε πτήσεις προς την Ολλανδία είναι σπάνιοι, συμπλήρωσε η Χέλμοντς τονίζοντας ότι συνήθως πρόκειται για λαθρομετανάστες από τη Νιγηρία και την Κένυα. Πέρυσι βρέθηκε η σορός ενός Νιγηριανού στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Σίπχολ.