Λίστα Λανγκάρντ:Μέχρι την Παρασκευή θα γνωρίζουμε αν έγιναν αλλοιώσεις

Νέος κύκλος πολιτικών αντιπαραθέσεων έχει ξεκινήσει με την εκ νέου παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ απο τις γαλλικές αρχές.Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης έχουν ήδη στείλει αντίγραφο της νέας λίστας στο ΣΔΟΕ,  προκειμένου να γίνει ταχύτερα ο έλεγχος και η διασταύρωση των στοιχείων, ενώ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει γνωστοποιηθεί ενδεχόμενη αλλοίωση της λίστας.

Το πιθανότερο τις πρώτες ημέρες του νέου έτους αναμένεται να ενημερωθεί και η Βουλή σε περίπτωση που στη λίστα προκύψουν περισσότερα πολιτικά πρόσωπα, πέρα των τριών που υπήρχαν στην πρώτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αμφισβητεί τις διαδικασίες παραλαβής της λίστας απο το τις γαλλικές αρχές, με τους βουλευτές του Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρή Δρίτσα, Σταύρο Κοντονή, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Παναγιώτη Κουρουμπλή να καταθέτουν ερώτηση με την οποία ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση, αλλά και η αλληλογραφία με τις γαλλικές αρχές.

Το ΠΑΣΟΚ τηρεί στάση αναμονής, ενώ η ΔΗΜΑΡ συμφωνεί στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναμένοντας απο τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει την σχετική πρόταση, καθώς διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών.