Λίστα Λαγκάρντ: Το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε 80 εκατ. ευρώ

Ο έλεγχος των οικονομικών εισαγγελέων στα στοιχεία της Λίστας Λαγκάρντ, έχει αποφέρει μέχρι σήμερα στο ελληνικό δημόσιο ταμείο  το  ποσό των 80 εκ. ευρώ .

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης έχουν ταυτοποιήσει 1.725 λογαριασμούς που ανήκουν είτε σε φυσικά πρόσωπα είτε σε εταιρίες. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο έλεγχος οικονομικών στοιχείων για 170 πρόσωπα, ενώ είναι στο τελικό στάδιο η φορολογική έρευνα για άλλες 350 περιπτώσεις.

Μέχρι τώρα, μέσω αυτών των διαδικασιών, το δημόσιο έχει εισπράξει ποσό 80 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 13.788.184 περιήλθαν στα κρατικά ταμεία μετά από ρυθμίσεις που έκαναν ελεγκτέοι οφειλέτες, βάσει του νόμου Βαλαβάνη («100 δόσεις»). Οι βεβαιωμένες οφειλές που τέθηκαν σε ρύθμιση αφορούν συνολικό ποσό 26.023.832 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι η έρευνα με ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων των καταθετών της τράπεζας HSBC που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι διαφορετική από εκείνη που ξεκίνησαν οι τέσσερις εισαγγελείς Πρωτοδικών, οι οποίοι εξέτασαν το πρώην στέλεχος της τράπεζας, Ερβέ Φαλτσιανί και συντάκτη της λεγόμενης «Λίστας Λαγκάρντ».

Ο Φαλτσιανί φαίνεται πως έχει δώσει στους εισαγγελείς που μετέβησαν στο Παρίσι, στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα, μέλη της υπό διερεύνηση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρεται να διευκόλυνε καταθέτες να αποκρύπτουν και να φυγαδεύουν στην Ελβετία μεγάλα χρηματικά ποσά.

Check Also

Ελλάδα – Πειραιάς: Στην εντατική μονάδα 5χρονη που ανασύρθηκε από το λιμάνι

Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων, νοσηλεύεται 5χρονο κορίτσι Ρομά που εντοπίστηκε, χθες το μεσημέρι, …

Ελλάδα: Τέλος η χρήση μάσκας σε σχολεία και Πανεπιστήμια…

Καταργείται κι επισήμως, σύμφωνα με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, το μέτρο υποχρεωτικότητας στη …