Λίστα Λαγκάρντ: Στα €35 εκ. ανέρχεται η φορολογία των καταθέσεων της για το 2003

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ο οποίος μιλούσε σήμερα κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίας των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ελέγχου και Θεσμών, το ποσό για τις  φορολογίες σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ανέρχεται στα €35 εκατομμύρια και έχουν επιβληθεί από το Τμήμα Φορολογίας.

Ο ΥΠΟΙΚ  εξέφρασε ικανοποίηση για το ρυθμό της δουλειάς που διεξάγεται σε ό,τι αφορά το εν λόγω θέμα από τις φορολογικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίας των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ελέγχου και Θεσμών κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της δυνατότητας φορολογικού ελέγχου Κυπρίων καταθετών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο εξωτερικό, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι φορολογίες που έχουν επιβληθεί αφορούν 88 περιπτώσεις οι οποίες σχετίζονται με 85 λογαριασμούς που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Όπως εξήγησε οι φορολογίες αφορούν το οικονομικό έτος 2003. Υπέδειξε δε την ίδια στιγμή ότι ενδεχομένως να επιβληθούν και άλλες φορολογίες για τα κατοπινά έτη.

Σημείωσε ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει εισπραχθεί κάποιο ποσό από τους οφειλέτες, υποδεικνύοντας ότι οι φορολογούμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης.