Λίπτον -Τσίπρας συμφώνησαν ότι.. διαφωνούν

Το κατώφλι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πέρασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας για να συναντηθεί με το “νούμερο 2” του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον. Οι δύο αξιωματούχοι παρουσία του Πόλ Τόμσεν αντάλλαξαν τις απόψεις τους επι του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής,επιβεβαιώνοντας την αντίθεση των θέσεων τους.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ακόμα και το ΔΝΤ έχει την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο κούρεμα του χρέους, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι  “έκρυβε στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ον μισθό προκειμένου να μειώσουν τα έξοδά τους”.

Σήμερα ολοκληρώνοντας  την πενθήμερη περιοδεία του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει μια συνέντευξη στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. Στη συνέχεια θα επιχειρήσει μια αποτίμηση του ταξιδιού του παραχωρώντας μια συνέντευξη Τύπου στο ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη.Αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί για την Ελλάδα.