Λήστεψαν χρηματαποστολή και πήραν 178 χιλιάδες ευρώ

Δύο πρόσωπα έστησαν ενέδρα σε χρηματαποστολή υπεραγοράς στη Γερμασόγεια. Οι δράστες απέσπασαν σάκο που περιείχε χρηματικό ποσό 178 χιλιάδων ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Η ένοπλη ληστεία διαπράχθηκε 15 λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν ιδιωτικό όχημα με δυο φρουρούς εταιρείας ασφαλείας παρέλαβε από την υπεραγορά το σάκο με τις εισπράξεις των τελευταίων ημερών. Οι δυο ληστές εμβόλισαν με το όχημα τους το όχημα της εταιρείας και υπό την απειλή κοντόκαννου κυνηγετικού, ανάγκασαν τους δυο φρουρούς να βγουν έξω.

Ακολούθως τους κτύπησαν και αφού πήραν το σάκο με τα χρήματα, περιέλουσαν με εύφλεκτη ύλη το όχημα τους και του έβαλαν φωτιά, ενώ εγκατέλειψαν τη σκηνή με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, η οποία βρισκόταν σταθμευμένη σε κοντινή απόσταση.

Η σκηνή αποκλείστηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη, άνδρες της οποία άρχισαν έρευνες για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία. Οι δυο φρουροί ασφαλείας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για να τους παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες και όπως διαπιστώθηκε, η κατάσταση τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, οι δράστες κάλυπταν τα πρόσωπα τους με μαντίλια, ενώ ο ένας μίλησε με κυπριακή διάλεκτο όταν κάλεσε τους φρουρούς ασφαλείας να βγουν από το όχημα.

Δεν αποκλείεται να πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που στις 12 Μαΐου επιχείρησαν ανεπιτυχώς να ληστέψουν τη χρηματαποστολή της συγκεκριμένη υπεραγοράς, πυροβολώντας και τραυματίζοντας στο δεξιό μηρό ένα από τους φρουρούς ασφαλείας.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η χρηματαποστολή χρησιμοποιούσε ένα απλό ιδιωτικό αυτοκίνητο, ο κ.Σωτηριάδης ανέφερε πως “σίγουρα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις τις οποίες έχει θέσει ο Αρχηγός Αστυνομίας, όσον αφορά την άδεια που δίδεται στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και είναι ένα θέμα το οποίο θα εξετάσουμε στη συνέχεια”.