Λήστεψαν και ξυλοφόρτωσαν 78χρονη στη Λεμεσό

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε τα ξημερώματα, ενώ κοιμόταν, 78χρονη που διαμένει μόνη της σε οικία στη Λεμεσό. Οι δράστες απέσπασαν άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας χρυσαφικά, ενώ η ίδια νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος της.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 2:40, όταν άγνωστοι διέρρηξαν την κατοικία της 78χρονης και προσπάθησαν να της αφαιρέσουν χρυσαφικά που φορούσε.

Όταν η γριούλα αντέδρασε, δέχθηκε κτύπημα από αιχμηρό όργανο στο κεφάλι και γρονθοκοπήματα, ενώ οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν κάποια από τα χρυσαφικά της και να τραπούν σε φυγή.

Η αστυνομία ενημερώθηκε από γείτονα που εντόπισε αιμόφυρτη την 78χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού για περίθαλψη.

«Η σκηνή αποκλείστηκε και γίνονται επιστημονικές εξετάσεις, με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων από το Αρχηγείο αστυνομίας, αξιολογούνται άλλες μαρτυρίες από τη σκηνή, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουμε τους δράστες», είπε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι έχουν κληθεί για ανάκριση κάποια πρόσωπα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία με παρόμοιες υποθέσεις.

Όσον αφορά το τι ακριβώς απέσπασαν οι ληστές, ο κ.Σωτηριάδης είπε πως γίνονται ακόμη έρευνες για να διαπιστωθεί η ποσότητα και η αξία των κλοπιμαίων, ενώ η 78χρονη δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τους αστυνομικούς ανακριτές ή να δώσει περιγραφή των δραστών, καθώς έχει υποστεί σοκ.