Λάρνακα: 24ωρη στάση εργασίας εργαζομένων στα λεωφορεία “Ζήνων”

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λεωφορείων «Ζήνων» μετά «από τη μονομερή ενέργεια της εταιρείας να τροποποιήσει προς το χειρότερο τις κάρτες εργασίας», σύμφωνα με τις συντεχνίες κατήλθαν σήμερα σε 24ωρη στάση εργασίας.

Σε γραπτή ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ -ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και ΔΕΟΚ αναφέρεται ότι «οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λεωφορείων «Ζήνων» είχαν εξαγγείλει τετράωρη στάση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των εισφορών τους στα διάφορα Ταμεία, δηλαδή το Ταμείο Προνοίας, δάνεια του Ταμείου Προνοίας, Κοινωνικές Ασφαλίσεις, Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, Ταμείο Ευημερίας και Συνδρομές, που δεν έχουν καταβληθεί από τον προηγούμενο Δεκέμβριο».

«Οι εργαζόμενοι με τις Συντεχνίες τους ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και ΔΕΟΚ καταγγέλλουν την Εταιρεία, η οποία εκτός του ότι επιδεικνύει παντελή αδιαφορία για τα προβλήματα του προσωπικού προβαίνει σε μονομερείς και προκλητικές ενέργειες».

Στις 12 σήμερα το μεσημέρι «θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για να αξιολογήσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις. Οι εργαζόμενοι σε ένδειξη καλής θέλησης μόνο για τη Δευτέρα θα διεκπεραιώσουν τα μαθητικά δρομολόγια».

Οι Συντεχνίες και οι εργαζόμενοι, καταλήγει η ανακοίνωση, «εκφράζουν τη λύπη τους για την ταλαιπωρία των επιβατών, για την οποία δεν φέρουν καμιά ευθύνη».