Λάρνακα: Συνελήφθη 16χρονος με το κλεμμένο G3 στα χέρια

Υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου, στρατιωτικού τυφεκίου και πυρομαχικών, που φέρονται να κλάπηκαν στις 20 Νοεμβρίου 2021, στη Λάρνακα, διερευνά η Αστυνομία. Το όχημα και το στρατιωτικό όπλο, εντοπίστηκαν χθες στη Λάρνακα, ενώ για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθησαν τρία πρόσωπα.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία το περασμένο Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, από κάτοικο Λάρνακας. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, γύρω στο μεσημέρι της ίδιας μέρας, άγνωστοι έκλεψαν το αυτοκίνητό του, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε δρόμο της Λάρνακας. Όπως ανέφερε ο παραπονούμενος, εντός του οχήματος του είχε το στρατιωτικό του τυφέκιο και αριθμό σφαιρών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, μετά από αξιολόγηση σχετικής πληροφορίας, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν, γύρω στις 7μ.μ. χθες, το κλοπιμαίο αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη Λάρνακα. Έξω από το όχημα εντοπίστηκε 16χρονος, ο οποίος είχε στην κατοχή του μια νάιλον τσάντα, εντός της οποίας βρισκόταν το κλαπέν στρατιωτικό τυφέκιο. Στον ίδιο χώρο, εντοπίστηκαν επίσης τέσσερις κενές γεμιστήρες στρατιωτικού τυφεκίου.

Ο 16χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Από τη συνέχιση των εξετάσεων της υπόθεσης, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 21χρονου και 23χρονης. Οι δύο εντοπίστηκαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πολυκατοικία, όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο δωμάτιο, εντοπίστηκε μικρή ποσότητα ναρκωτικών, καθώς και ένα σκεύος λήψης ναρκωτικών ουσιών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Εναντίον των τριών υπόπτων εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.