Λάρνακα: Προετοιμασίες για την υποψηφιότητα Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2018

Η Λάρνακα διεκδικεί το τίτλο  της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας του 2018.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας, στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής,  καλεί σε ανοικτή διαβούλευση τους νέους  για την επιλογή των θεματικών προτεραιοτήτων στις οποίες θα κινηθεί το πρόγραμμα της υποψηφιότητας.

Οδηγός στη διαδικασία αυτή είναι, αναφέρεται, οι οκτώ θεματικές προτεραιότητες για τους νέους που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Νεολαία.

Ο Δήμος της Λάρνακας και η Επιτροπή Διεκδίκησης της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2018 καλούν όλους τους νέους έως 35 ετών, αλλά και τους εκπροσώπους οργανώσεων και σχημάτων νεολαίας της Κύπρου να συμμετέχουν στην ανοικτή αυτή διαδικασία προτείνοντάς τρεις από τις οκτώ προτεραιότητες που εκτιμούν πως έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για τους νέους της Κύπρου.

Για να συμμετέχουν στο διάλογο αυτό καλούνται να επιλέξουν τρεις από τους παρακάτω τίτλους και να τους στείλουν με μήνυμα στη σελίδα στο Facebook (https://www.facebook.com/EYCLarnakaCandidateCity2018?fref=ts ) μαζί με το όνομά ή το όνομα του φορέα που εκπροσωπούν.

1. Education and training – εκπαίδευση και κατάρτιση 2. Employment & entrepreneurship – απασχόληση και επιχειρηματικότητα 3. Health & well-being – υγεία και ευεξία 4. Participation – συμμετοχή 5. Voluntary activities – εθελοντικές δράσεις 6. Social inclusion – κοινωνική ενσωμάτωση 7. Youth & the world – οι νέοι και ο κόσμος 8. Creativity & culture – δημιουργικότητα και πολιτισμός.

Η διαδικασία θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015.