Λάρνακα: Κράτηση 5 ημερών στο 62χρονο Λιβάνιο για την υπόθεση νιτρικής αμμωνίας

Διάταγμα 5ημερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον 62χρονου από το Λίβανο, επιχειρηματία, κάτοχου κυπριακής ταυτότητας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, δηλαδή πέντε τόνων νιτρικής αμμωνίας.

Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως η διαδικασία γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Νίκος Γερολαίμου ανέφερε ότι «η υπόθεση είναι τέτοιας φύσεως και υπάρχουν τέτοιες συνθήκες που είναι προς το δημόσιο συμφέρον η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος επιχειρηματίας, που είναι ιδιοκτήτης εταιρείας μεταφορών, φέρεται να συμφώνησε όπως μεταφέρει στην Κύπρο τη νιτρική αμμωνία μέσα σε παγοκύστες σε κουτιά πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μεταφορά της νιτρικής αμμωνίας άρχισε το 2011.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη του 62χρονου στο πλαίσιο των ερευνών και εξετάσεων για τον εντοπισμό των πέντε τόνων νιτρικής αμμωνίας στο σπίτι 26χρονου Λιβάνιου στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία που προέκυψε, ο 62χρονος εμπλέκεται στην εισαγωγή στην Κύπρο της νιτρικής αμμωνίας. Αμέσως μετά τη λήψη της πληροφορίας άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν χθες στη Λευκωσία και τον συνέλαβαν λίγο πριν το μεσημέρι.

Για την ίδια υπόθεση το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ύστερα από πολύωρη διαδικασία που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ανανέωσε την Παρασκευή για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του 26χρονου Λιβάνιου που συνελήφθηκε στις 27 Μαΐου, όταν στο σπίτι του στη Λάρνακα εντοπίστηκαν πέντε τόνοι νιτρικής αμμωνίας.